Для вирощування овочі у новому сезоні 2018 року буде характерне збільшення частки тепличних овочів та збільшення їх експорту у країни Європейського союзу. При цьому, знижуючи ризики, виробники скоротять виробництво картоплі. Мова йде як про великих комерційних постачальників, так і про площі під картоплею у приватних господарствах, пише UHBDP.

Популярним овочем серед виробників залишатиметься капуста. Аналітики прогнозують збільшення виробничих площ як ранньої, так і пізньої капусти. Що стосується моркви й буряка, то їхнє виробництво буде рости, а ціни на них падати. При цьому спостерігається тенденція до збільшення виробництва напівфабрикатів та фасованої продукції з цих овочів.

Суттєве збільшення виробництва та імпорту очікується на ринку часнику. За оцінками компаній, які торгують насіннєвим матеріалом, в Україні площа під часником збільшиться на 1 000 га, що матиме свій вплив на ціну.

В Україні формується інакший попит, ціна вже не настільки важлива, як це було 3 роки, тому на ці зміни треба оперативно реагувати. Виробники можуть контролювати собівартість, знижуючи собівартість, вони знижують ризики, пов’язані з падінням ціни, — зазначила аналітик плодоовочевого ринку, менеджер ринку «Шувар» Тетяна Гетьман.