На підставі випробування сортів гречки в різних регіонах вирощування вітчизняними науковцями був спрогнозований генетично визначений ступінь стабільності врожайності культури.



Про це свідчать дослідження Науково-дослідного інституту круп’яних культур ім. О. Алексеєвої Подільського державного аграрно-технічного університету, пише agrotimes.ua.

За результатами екологічних випробувань, найкращими сортами були Єлена і Степова, які перевищували середню врожайність у досліді (1,6 т/га), — відповідно на 0,48 т/га і 0,41 т/га.

Найсприятливішими серед досліджуваних регіонів для вирощування сортів гречки були умови Хмельницької, Тернопільської, Житомирської та Полтавської областей.

Прибавки врожайності гречки в цих областях, порівнюючи із середньою в досліді, становили відповідно 0,75 т/га, 0,62 т/га та 0,42 т/га.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram