— Коли ринкова ціна на сою лежить на мінімумі, одним зі шляхів її дохідності для виробника може стати її сертифікація за добровільними стандартами сталого розвитку, — впевнений Володимир Пугачов.

До добровільної сертифікації є особливий інтерес у країнах ЄС, відзначає експерт. Європейці намагаються ретельно відстежувати ланцюги поставок продукції. Зокрема, вони із засторогою ставляться до сої, вирощеної в Бразилії на місці вирубаних лісів.

— В Україні лише за минулий рік за стандартами сталого виробництва сертифіковано 4,2% посівних площ під соєю. Це свідчить про інтерес до цього процесу в українських виробників, про зміну їхньої свідомості та бажання активніше експортувати, заробляти більше завдяки прогресивним тенденціям розвитку, — зазначає Володимир Пугачов.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram