За результатами 2018/2019 МР в Україні виготовлено 1,82 млн т цукру, що на 15% менше ніж попереднього року.

— Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн т цукрових буряків, що майже на 10% менше ніж минулого року. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини, ми і отримали на 15% менше цукру. Проте цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньо-економічних контрактів, — прокоментувала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» та провідний спікер Sugar World 2019 Руслана Бутило.


За її словами, ще однією причиною скорочення виробництва цукру в 2018/2019 МР стала низька якість сировини. Як повідомляла раніше НАЦУ «Укрцукор», в 2018 році аграріям вдалось отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою 16,47%.

Лідером з виробництва цукру, по традиції, стала Вінницька область 424,0 тис. т. Другу позицію зайняла Тернопільська обл. 227,0 тис. т. Замикає трійку найбільших виробників Полтавська обл. 222,5 тис. т цукру.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram