У Європейському Союзі вирощування сорго на зерно постійно зростає. Німецький зерновий комітет (ДМК), посилаючись на Європейську асоціацію сорго “Сорго ID”, повідомив, що оброблювана площа в 2018 році порівняно з 2017 роком збільшилася на 9 тис. га, або на 6 %  до 146 тисяч га.

Останнім часом найбільшими виробниками сорго є фермери у Франції, Угорщині та Румунії. Зокрема, у Франції площі вирощування зросли до 60 тис. га, Італії  приблизно на 40 тис. га, на 15 тис. грн — в Румунії та на 10 тис. га — в Угорщині. Про це повідомляє Farmer.pl.

За даними німецького комітету, урожай сорго збільшився на 14%, до 829 тис. тонн. Фермери отримали врожай від 5 тонн до 7 тонн сорго на гектар. Проте щорічно ЄС імпортує в середньому 160 тис. тонн проса, таким чином є ще місце для вирощування сорго.

Що стосується використання цього виду зернової, то в Європі залишається пріоритетом використання її для кормів для тварин, крім того, збільшується споживання їх людьми.

До речі, в Африці сорго є найважливішим видом зернових культур, з одного боку переробляється на борошно для людей, з іншого  також використовується як корм для тварин.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram