Нещодавно нідерландська міжнародна фінансова компанія Rabobank опублікувала нове дослідження про розвиток світової індустрії лохини. Там розглянули моделі світової торгівлі ягодою та проаналізували її перспективи. Про це повідомив Growing Produce.

Експерти у звіті зазначили, що наступні декілька років світове виробництво лохини надалі зростатиме. При цьому, значну роль у зростанні відіграватиме збільшення площ під ягодою у Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Також відзначили розвиток напряму у Європі та Африці.

Найпотужнішим рушієм сфери виробництва лохини аналітики назвали Перу. З сезону 2019/20 країна є найбільшим світовим експортером лохини. До того ж, на думку експертів, в майбутньому Перу зможе виготовляти ягоду весь рік, без прив’язки до сезону, становлячи суттєву конкуренцію усім експортерам. До слова, зараз сезон лохини у Перу триває з вересня по листопад.

Автори звіту вважають, що зростання світового виробництва лохини посприяє безперервності поставок ягоди весь рік. Відповідно, цінові коливання на культуру, пов’язані з початком сезону у різних країнах, ставатимуть все меншими. У свою чергу це “розбудить” відкладений попит на лохину і збільшить її споживання.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram