Насіння картоплі, яке зберігали у приміщенні, де хоча б один раз був використаний CIPC, також відомий як хлорпрофам (Chlorpropham), який є засобом від проростання картоплі, розвивається після посадки значно гірше і має нижчу врожайність. Про це під час Міжнародної виставки з промислового картоплярства розповів старший науковий співробітник зі зберігання картоплі в McCain Food Джон Уолш.
За його словами, негативний вплив CIPC на насіннєсховище агрономи запримітили уже давно, але довгий час не могли підтвердити свої підозри і продовжували використовувати сховище для насіння картоплі також для обробки його хімікатами, вважаючи що після дезінфекції їхній негативний вплив нівелюється. Однак згодом дослідження показали протилежне.
— У 2014 році McCain Foods у співпраці з Департаментом сільського господарства, аквакультури і рибальства США почали 3-річне дослідження, присвячене цьому питанню. За основу взяли три сховища для вивчення: контрольне сховище, в якому CIPC ніколи не використовувався, комерційне сховище для обробки і сховище, яке було оброблено CIPC. Відтак, у сховищах, оброблених CIPC, бульби давали затримку появи сходів на 2-3 дні і зниження врожайності на понад 8%, — цитує Джона Уолша Potatopro.com.
Фахівці стверджують, що навіть дуже низький рівень CIPC може негативно позначитися на продуктивності насіння, знизивши їх врожайність на 5-10%. Тому McCain Foods рекомендує ніколи не використовувати CIPC у картопляних сховищах, а самі сховища очищати з допомогою пари.