Сьогодні вартість овочів в Україні зросла у 1,5 раза, порівняно з травнем минулого року. Про це розповів генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль під час телемарафону на каналі “Київ”.
Водночас відзначив динаміку зниження цін на овочеву продуцію. Так, у березні ціни на овочі зросли на 15,5% порівняно з попереднім місяцем, у квітні — на 8,5%, а у травні взагалі варто очікувати спаду цін приблизно на 5%.
— Овочі почали надходити на ринок і рівномірно розподілятися по областях. Компенсувати нестачу з тимчасово окупованих територій, звісно, допомагає й імпорт. Тож ринок потроху почав стабілізуватися, — зауважив Павло Коваль.
Експерт вважає, що найближчим часом дефіциту овочів, як і інших продуктів харчування, в Україні не буде. Проте за продовольство треба буде платити більше. Особливо ціни зростатимуть, якщо не розблокують українські порти.
Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram