Сьогодні вартість овочів в Україні зросла у 1,5 раза, порівняно з травнем минулого року. Про це розповів генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль під час телемарафону на каналі “Київ”.

Водночас відзначив динаміку зниження цін на овочеву продуцію. Так, у березні ціни на овочі зросли на 15,5% порівняно з попереднім місяцем, у квітні на 8,5%, а у травні взагалі варто очікувати спаду цін приблизно на 5%.

Овочі почали надходити на ринок і рівномірно розподілятися по областях. Компенсувати нестачу з тимчасово окупованих територій, звісно, допомагає й імпорт. Тож ринок потроху почав стабілізуватися, зауважив Павло Коваль.

Експерт вважає, що найближчим часом дефіциту овочів, як і інших продуктів харчування, в Україні не буде. Проте за продовольство треба буде платити більше. Особливо ціни зростатимуть, якщо не розблокують українські порти.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram