На засіданні 22 вересня Кабмін затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від здійснення діяльності органів сертифікації у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Відповідно до затверджених критеріїв, суб’єкти господарювання з високим ступенем ризику будуть перевіряти не частіше одного разу на 2 роки. Тих, хто має середній ступінь ризику не частіше одного разу на 3 роки. Суб’єкти з незначним ступенем ризику перевірятимуть раз на 5 років або рідше.

Наступним необхідним кроком для забезпечення здійснення Держпродспоживслужбою ефективного державного контролю за органами сертифікації є затвердження форми акту контролю. Міністерство наразі над ним працює, розповіла заступниця міністра економіки України Ірина Новікова.

У Мінекономіки зазначили, що реалізація постанови та подальше затвердження форми акту контролю сприятимуть прозорості відносин між органом державної влади та органами сертифікації. Також вважають, що це покращить імідж України на світовому органічному ринку.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram