У Київській та Львівській областях спостерігається найбільша зацікавленість вирощуванням хурми. Зокрема, йдеться про хурму вірджинську, для якої найбільше підходить український помірний клімат. Про це повідомив дендролог Євген Ткачук, пише AgroPortal.ua.
Він вирощує хурму з 2005 року в Кропивницькому. Щороку з семи дерев збирає по 30 кг плодів.



— Багато у чому успіх залежить від правильного вибору сорту. Також перші три роки потрібно захищати кору молодих дерев від намокання снігом, — каже він.

За його словами, фрукт містить до 45% цукрів, пектини, органічні кислоти. Його застосовують в кулінарії: для приготування пудингів, пирогів, джемів.

Ткачук зазначає, що з кожним роком кількість людей, які цікавляться хурмою, збільшується.

— Часто вони отримують недостовірну інформацію про хурму. Вони бажають мати крупні фрукти — такі, які продають на ринках. Деякі продавці подають інформацію таким чином, щоб покупці обирали сорти з крупними плодами хурми східної та гібридної. Але вони неморозостійкі та не можуть плодоносити на півночі країни. От і виходить дезінформація, — говорить він.

Ткачук додає, що загалом ця культура невимоглива, підходить навіть для садівників-аматорів, але в українських реаліях не є промисловою.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram