ТОВ «Бердичівський пивоварний завод» за участю науковців відділу біохімії хмелю і пива та біотехнології Інституту сільського господарства НААН України розробив та розпочав виробництво нового оригінального сорту пива Бердичівське Пшеничне Gold, повідомляють у НААН.

В основі нового пива використано хміль сорту Ксанта, який зареєстрований у Держреєстрі сортів у 2008 році, заявником якого був Інститут сільського господарства Полісся НААН.

Сорт хмелю Ксанта має унікальний склад гірких речовин, ефірної олії та ксантогумолу. Ксанта використовується як для надання гіркоти, так і аромату, утворює в пиві дивовижний букет благородної пікантної гіркоти. Має насичений пряно-квітковий і цитрусовий аромат, що домінує з солодкими тонами тропіків.

— Використання сорту хмелю Ксанта з запропонованими елементами технологічних рішень в пивоварінні дозволяє створити нові сорти та стилі пива, розширити асортимент продукції, покращити його якість і безпечність, підвищити вміст в пиві біологічно активних речовин хмелю та збагатити його енергостимулюючими та імуннопідтримуючими компонентами, — зазначила заввідділу біохімії хмелю і пива та біотехнології Інституту сільського господарства Полісся НААН Лідія Проценко.

Крім того, до складу напою ввійшли світлий ячмінний солод, пшениця з додаванням натуральної сировини: апельсинової цедри й коріандру.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram