На Одещині в середньому збирають 5 тонн столового винограду з гектара

За попередніми даними, урожайність столових сортів винограду на Одещині у середньому складає 5 т/га. Про це повідомили в Інституті виноградарства і виноробства ім. Таїрова.

Збір ранньостиглих сортів столового винограду в Одеські області розпочався у другій половині серпня. На 1 вересня виноградні кущі в умовах Південного Степу перебували у фазі достигання ягід. Як повідомили науковці Інституту, кондиції врожаю дають змогу збирати виноград ранніх столових сортів для споживання у свіжому вигляді.

Ранній виноград технічних сортів також відповідає кондиціям виробництва виноматеріалів для коньячних спиртів, вин, насичених діоксидом вуглецю та тихих вин.

Через посушливі цьогорічні умови, науковці рекомендують виноградарям провести останню у поточному вегетаційному періоді культивацію на глибину не більше 6–8 см. Це дасть змогу зберегти і ефективно використати вологу.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram