Зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ) на продукти харчування є дієвим механізмом зупинки зростання цін. Так вважає заступник голови ВАР Денис Марчук.

Він зазначив, що сьогодні в Україні ставка ПДВ на продукти харчування така ж, як і для промисловості — 20%. Тоді як у європейських країнах вона становить 5-7%. Ще одним способом стримати подорожчання продовольства експерт вважає обмеження торговельної націнки на продукти.

— ВАР підтримує ініціативу обмеження торговельної націнки до 15%, адже часто у супермаркетах така надбавка до собівартості продукту є дуже великою. Такий комплекс заходів сприятиме зниженню цін на продукти і робитиме споживчий кошик більш доступним для українців, — зазначив Денис Марчук.

Читайте такожНоворічний “Олів’є” обійдеться українцям на чверть дорожче, аніж минулого року

Він додав, що ціни на продукти в Україні поступово зростали впродовж всього року і ця тенденція продовжиться і у період різдв’яно-новорічних свят. Зокрема, дорожчатимуть овочі, оскільки для їх зберігання у сховищах використовується чимало енергоресурсів.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram