За 5 років Львівщина на понад 46% збільшила виробництво цукру

Редакція GrowHow.in.ua   2023-02-03
Львівщина завершила сезон цукроваріння 2022/23, виготовивши 158,5 тис. тонн цукру з майже 1,1 млн тонн цукрових буряків. Про це GrowHow повідомила пресслужба обласного департаменту агропромислового розвитку.

Цей показник виробництва цукру на 19,5% більший від показника попереднього сезону у Львівській області. Як зазначила очільниця департементу Тетяна Гетьман, виробництво цукру в області поступово зростає впродовж 5 останніх років. Завдяки цьому місцеві господарства нарощують площі під цукровим буряком.

— У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряку. Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні, — розповіла Тетяна Гетьман.

Загалом за 5 років збір цукрового буряка на Львівщині збільшився на 38%, а виробництво цукру зросло на 46,6%. Основну частину львівського цукру реалізують на внутрішньому ринку, на експорт, переважно у країни ЄС, відправляють орієнтовно 20%.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram