У виноробній компанії «Коблево» на Миколаївщині цього року зібрали 10,5 тис. тонн винограду. Такий показник на 16% менше, ніж торік, але якість урожаю в нинішньому сезоні вища.



У компанії відзначають, що літо 2019 було не надто сприятливими для виноградарів — посушливе і спекотне, майже без дощів. Проте перевагою нинішнього врожаю є не кількість, але якість: завдяки сухому сезону увесь врожай повністю дозрів і це добре позначиться на якості вина, пише agrotimes.ua.

— Усю вологу виноград брав з ґрунтів, а ззовні його зігрівало щедре сонце. Відсутність дощів вплинула на дозрівання винограду тож і вино ми очікуємо особливе — насичене, з яскраво вираженими характеристиками сортів, з фруктовими нотами в ароматі та смаку, — зауважила Тетяна Матвєєва, головний винороб ПАТ «Коблево».

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram