Агрономам, які планують вирощувати сорго, потрібно ретельно підійти до вибору сорту та врахувати кліматичні особливості регіону, адже сорго рослина чутлива до температури, але при цьому посухостійка.
Як зазначають фермери, які вже мають досвід вирощування сорго, рослина термофільна, тому чутлива до температури, та може зазнати шкоди навіть при 4 °С. Тому найкращим періодом для посіву цієї культури є час, коли температура ґрунту становить щонайменше 12-14 °С.
Водночас обробіток ґрунту під посів для сорго звичайно такий ж, як у випадку з кукурудзою: посів здійснюють на глибині 2-4 см у добре оброблений ґрунт, бажано з дрібнозернистою структурою. Грунт має бути доволі лужним та теплим.
NB: Найкращі результати вирощування сорго досягаються, коли висівають 220-240 тисяч насінин/га, тобто рекомендоване міжряддя – 40-75 см. У свою чергу відстань між рослинами не повинна бути меншою 6 см.
Зазначимо, що у Європі сорго найчастіше вирощують для потреб фермерського господарства, що займається худобою, та часто слугує зеленим кормом. Однак сорго ще й можна вирощувати для виробництва біогазу, що створює зовсім інший потенціал.