Цього сезону в Україні зросте виробництво соняшникового та соєвого шроту – на 20% і на 3% відповідно. За оцінками УкрАгроКонсалт, це відбудеться через збільшення врожаю культур.

За словами аналітикині олійного ринку “УкрАгроКонсалт” Світлани Купрєєвої, обсяги виробництва соняшникового шроту зазвичай залежать від урожаю соняшника. Натомість переробникам сої доводиться конкурувати з експортерами сировини. На початку ж сезону на сировинних ринках був певний дефіцит пропозиції. Внаслідок чого торговельна активність була слабкою, а ціна олійного насіння на внутрішньому ринку зросла.

Світлана Купрєєва зазначила, що зниження спреду в ціні соєвого та соняшникового шроту традиційно має зіграти на користь споживання продукту переробки соєвих бобів, проте існують фактори на користь збільшення попиту на соняшниковий.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram