В Україні планують затвердити Гігієнічні вимоги до продуктів тваринного походження

В Україні планують затвердити Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження. Наказ про це оприлюденний на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що проєкт містить положення, що стосуються зобов’язань України у сфері європейської інтеграції. Документ затверджує гігієнічні вимоги до виробництва та обігу таких категорій (видів) харчових продуктів тваринного походження:

  • м’ясо свійських копитних тварин, зайцеподібних, диких тварин та диких тварин, вирощених на фермі;
  • подрібнене (січене або рублене) м’ясо (м’ясний фарш), м’ясні напівфабрикати та м’ясо механічного обвалювання;
  • м’ясні продукти;
  • живі двостулкові молюски, живі голкошкірі, живі кишковопорожнинні та живі морські черевоногі;
  • рибні продукти;
  • яйця та яєчні продукти;
  • жаб’ячі лапки та равлики;
  • топлені тваринні жири та шкварки;
  • оброблені шлунки, міхури та кишки;
  • високоочищений хондроїтин сульфату, гіалуронова кислота, інші гідролізовані хрящові продукти, хітозан, глюкозамін, сичужний фермент, риб’ячий клей та амінокислоти;
  • желатин та колаген.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу Мінагрополітики приймає за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24 або на е-mail: n.shchurova@minagro.gov.ua.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram