В Україні дорожчає цибуля

Через затримку збирання цибулі вона почала дорожчати. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit. Ще минулого тижня деякі українські господарства змушені були повністю зупинити збір через сильні дощі, внаслідок чого пропозиція цибулі помітно скоротилася.

Сьогодні більшість українських виробників завершують реалізацію цибулі ранніх та середніх сортів. Пізніша цибуля масово почне надходити у продаж у середньому через 2 тижні. При цьому попит досить високий, що дає змогу фермерам підвищувати ціни.

Зараз кілограм цибулі надходить у продаж по 24-27 грн ($0,66-0,74), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Вартість цибулі вже в середньому у 4,6 рази більша, аніж була в аналогічному періоді минулого року. Таку суттєву цінову різницю експерти пояснюють скороченням виробничих площ та, відповідно, різким зниженням урожаю цибулі.

Виробники зазначили, що цього сезону у них виникають проблеми не лише з урожайністю, а й і з якістю цибулі. Насадження зараз масово атакують захворювання та шкідники, через що фермери змушені будуть серйозно переглянути плани щодо обсягів зберігання.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram