За результатами 2018 року, Україна експортувала 586,5 тис. т цукру на суму $ 217,09 млн. Це на 2% менше ніж у 2017.

— Якщо порівнювати з минулим роком, то обсяги експорту майже не змінились, але змінилась його географія. Коли минулого року найбільшим покупцем українського цукру була Шрі-Ланка (69,03 тис. т), то цього року — Узбекистан (285,3 тис. т). Трійку лідерів замикає Азербайджан та Лівія — 44,7 і 43,8 тис. т відповідно, — пояснила заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Окрім того, за грудень експортовано 59,0 тис т цукру. Таким чином, за 4 місяці поточного маркетингового року 198,9 тис. т цукру уже поставлено на зовнішні ринки. Це на 14,3% більше ніж за аналогічний період минулого року.

— Враховуючи кон’юнктуру ринку і все ще профіцитний рік, навіть не зважаючи на зменшення прогнозів по виробництву цукру в Індії, українським виробникам доведеться працювати над покращенням якості продукції та налагодженням довготривалих контрактів. Як це краще зробити та які механізми залучати, будемо говорити уже за місяць на Міжнародному конгресі Sugar World 2019,— підсумувала експерт.

Нагадаємо, за 2017/2018 МР Україна експортувала 560 тис. т цукру.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram