За його словами, у структурі сільськогосподарських угідь частка органічних земель становить 1%.

Читайте: Органік-тренд: цукор

Основні площі органічних сільгоспугідь в Україні задіяні під вирощування зернових (пшениця, ячмінь, кукурудза) — 197 тис. га. Під олійні культури — соняшник і ріпак — відведено 67 тис. га.

Площі під вирощування органічних овочів перевищують 8 тис. га, а під органічну картоплю — становлять 1200 га.

За площами, відведеними під вирощування органічних зернових, олійних та овочевих культур, а також органічної картоплі, Україна входить до топ-10 виробників у світі, зауважив експерт. Зокрема, наша країна сьома за площами зернових, п’ята — за площами олійних, дев’ята — за площами картоплі, десята — в рейтингу виробників овочевих культур.

В Україні стабільно зростає кількість підприємств, які  вирощують органічну продукцію. У 2006 році цим видом сільгоспдіяльності займалися лише 80 підприємств. У 2011 році їх кількість збільшилася майже вдвічі — до 155, а у 2016 році становила вже 390 підприємств.

— Органічний напрям українського сільськогосподарського виробництва має величезний потенціал: світовий ринок органічних харчових продуктів росте і оцінюється у понад 75 млрд євро. У той же час обсяг внутрішнього ринку органічної продукції України становить 21 млн євро — приблизно 0,5 євро/особу, — зауважив Богдан Духницький.