Україна дещо покращила свій індекс продовольчої безпеки, у порівнянні з минулим роком, проте темпи зростання багатьох інших країн були значно вищими, в результаті чого наша держава зайняла 76-у позицію зі 113-ти в рейтингу 2019 року. Про це повідомляє прес-служба компанії Cortevа Agriscience, за підтримки якої підрозділом досліджень та аналізу The Economist Intelligence Unit було розроблено цьогорічний звіт.
Основні сильні сторони, визначені в індексі для України, – це безпека харчових продуктів, низька частка населення за глобальною межею бідності, мінімальні зміни середніх витрат на харчування та низький рівень втрат продовольства.



— У порівнянні з середньосвітовим показником, Україна має кращі показники у фінансуванні програм безпеки харчових продуктів, наявності відповідних приміщень для зберігання врожаю та здатності безпечно зберігати продукти. Позитивними показниками також є залізнична інфраструктура, дієтична різноманітність, наявність поживних мікроелементів в продуктах харчування та відсоток населення, що має доступ до питної води, — йдеться в повідомленні.

Разом з тим основними викликами для країни є корупція, державні витрати на наукові дослідження в сільському господарстві та відсутність харчових стандартів.

У порівнянні з середнім показником у світі, валовий внутрішній продукт на душу населення в Україні дуже низький, а також слабка дорожня та портова інфраструктура. Доступ фермерів до фінансування та дуже малий відсоток земельних ділянок, обладнаних для зрошення, також були факторами зменшення індексу.

 

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram