Україна входить у десятку світових лідерів із постачання журавлини. Про це повідомила міжнародна консультантка ФАО Катерина Звєрєва.

В основному наша країна постачає на ринки дикорослу ягоду, однак експерти проєкту EastFruit вважають, що журавлину вигідніше вирощувати у промислових машстабах, аніж збирати у лісі. Зазначають, що це підтверджує досвід головних світових постачальників ягоди США та Канади. Там крупноплідну журавлину вирощують промисловим способом на спеціальних полях. Перед збором урожаю плантації затоплюють, відтак ягоди спливають на поверхню і їх збирають спецтехнікою.

В Україні основні місця зростання дикорослої журавлини це Карпати, Прикарпаття та Полісся. Завдяки природо-кліматичним умовам, Україна здатна постачати споживачам значно більше цієї суперкорисної ягоди, якщо фермери звернуть увагу на промислове вирощування крупноплідної журавлини, прокоментувала Катерина Звєрєва.

Зазначимо, що журавлина найкраще росте на кислих ґрунтах і вимоглива до вологи. Світовий лідер з виробництва ягоди США щороку збирає близько 250 тис. тонн журавлини.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram