Зміни до національного стандарту на пшеницю переважно будуть стосуватися оновлення методів визначення показників якості на основі міжнародних стандартів, коригування кількості класів та окремих показників пшениці.
Таке рішення було прийнято минулого тижня під час засідання технічного комітету «Зернові культури та продукти їх переробки», яке проходило в рамках щорічної міжнародної науково-практичної конференції «Технології харчових продуктів і комбікормів» в Одесі. У засіданні взяли участь представники Мінагрополітики, експортери, представники хлібопекарської, борошномельної галузей, науковці та сільгосптоваровиробники. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.
Під час зустрічі обговорювались надіслані до міністерства та технічного комітету пропозиції від учасників ринку щодо оновлення чинного стандарту на пшеницю, які будуть враховані у першій редакції оновленого стандарту.
Окрім змін, які стосуються показників якості пшениці та кількості класів, було приділено увагу можливості введення відсоткового показника наявності в зерні пшениці клопа-черепашки. Адже, за словами науковців, на сьогодні вже зафіксована вдала практика застосування українських сортів пшениці, стійких до цього шкідника.
Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram