У країнах ЄС очікують зменшення виробництва цукру майже на 7%

За даними короткострокового прогнозу Єврокомісії, у сезоні 2022/2023 у Європейському Союзі виробництво цукру зменшиться на 6,9% — до 15,5 млн т.

Основна причина — скорочення посівних площ і сильна літня посуха в багатьох регіонах ЄС. Остання призвела до зниження врожайності цукрових буряків на 4%. На стільки ж скоротилися посівні площі під цукровими буряками.

Єврокомісія очікує також зниження споживання цукру у ЄС у 2022/2023 МР через зростання цін на нього. Якщо у 2021/2022 МР споживання цукру зросло на 5,6% — до 16,8 млн т, то у поточному сезоні прогнозують його зниження до 16,6 млн т, тобто на 1,5%.

NB: Зростання споживання цукру у ЄС частково пов’язують з великою кількістю українських біженців.

У звіті зазначили, що у серпні в ЄС ціни на цукор зросли до €484/т ($479,60/т), що є рекордним показником у постквотному періоді, який почався в жовтні 2017 року.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram