В Україні почали знижуватися відпускні ціни на тепличні огірки, незважаючи на те, що місцеві виробники мають дуже обмежену пропозицію. Про це повідомили у проєкті EastFruit.

За словами самих виробників, йти на цінові поступки вони змушені через досить низьку торговельну активність. Крім того, якість огірка стрімко погіршується, що також провокує ціновий спад.

З початку тижня огірок з місцевих комбінатів на українському ринку подешевшав у середньому на 17%. Сьогодні комбінати реалізують його за 50-65 грн/кг, тоді як ще тиждень тому кілограм огірків продавали навіть за 80 грн.

NB: Аналітики додали, що основними каналами збуту для місцевих тепличних комбінатів сьогодні є роздрібні мережі. Через зниження попиту від кінцевого споживача вони значно зменшили закупівлі, що також вплинуло на ціну.

Експерти зазначили, що водночас із суттєвим подешевшанням, сьогодні тепличний огірок в Україні коштує в середньому у 1,5 раза дорожче, аніж рік тому. При цьому пропозиція від тепличних комбінатів невелика, а поставки із зовнішнього ринку нестабільні. Вважають, що більшість українських виробників до кінця лютого вийдуть на ринок з новими партіями огірків.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram