За останні 4 роки в Україні суттєво збільшилось виробництво вівсяної крупи. Якщо у 2017 році цей показник становив 6,3 тис. тонн, то до 2020 р. він зріс на 93% до 25,1 тис. тонн. Про це повідомили аналітики ІА “АПК-Інформ”.

При цьому питання забезпечення українських круп’яних підприємств вівсом у необхідних обсягах залишається відкритим. Вони постійно конкурують за сировину з кормовиробниками, а також змушеня закуповувати зерно із сусідніх регіонів. В умовах зростання витрат на логістику це збільшує собівартість кінцевого продукту.

У 2017/18 МР обсяг продовольчого споживання вівса в Україні аналітики оцінювали у 72 тис. тонн, а за підсумками 2021/22 МР прогнозують його на рівні 170 тис. тонн, що становитиме 35% від цьогорічного загального виробництва українського вівса. Загалом, за останні 5 сезонів продовольче споживання вівса в Україні зросло більш ніж у 2 рази.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram