Попри те, що експорт кукурудзи зменшився на 12 тис. т і становив 59,3 тис. т, зростання відбулось завдяки кукурудзі та ячменю: першої на зовнішні ринки поставили 83 тис. т і другого — 11,7 тис. т. Про це повідомляє «АПК-Інформ».

Читайте: Органік-тренд: фундуковий сад

До речі, обсяги експорту інших зернових становлять 3,7 тис. т. Сюди належать гречка і просо, експорт яких зменшився в цьому році, а також жито та овес, яких поставили на зовнішні ринки більше.

Основним покупцем українського органічного зерна стали країни ЄС, куди відвантажили 95%, тоді як в 2016 році невеликі партії (близько 0,5 тис. т) відправляли також у США і Канаду.

На 55% збільшився експорт також і органічних олійних культур, при цьому приріст відбувся по всіх культурах, крім ріпаку. Лідером продажу став соняшник — 49%, далі йдуть соя — 29% та 14 % — ріпак.

Основним покупцем органічних олійних культура також стала Європа. Тільки 19 т насіння олійного льону було продано до Туреччини.