• Іспанське видання El Cоmercio склало перелік з 12 найбільш популярних та найцінніших сортів помідорів у світі.



    Про це повідомляє agrotimes.ua. Так, до переліку найпопулярніших сортів помідорів увійшли:
  • Чері: маленький томат для салатів. Він має діаметр, який зазвичай не перевищує 3 сантиметри та важить близько 15 г. Для нього характерний злегка кислий смак.
  • Волове серце: великий і широко використовується для салатів, тому що має тонку шкірку і дуже м’ясистий і смачний.
  • Кумато: має колір, який варіюється від темно-червоного до золотистого та своєрідний солодкий та насичений аромат.
  • Марглобе: томати досягають ваги 200 г. Вони округлі, гладкі та яскраво-червоні. Шкірка тонка, а м’якоть соковита.
  • Мельтейн: плід великий, круглий і м’ясистий. Він виділяється тим, що переносить воду з високою концентрацією солі.
  • Монсеррат: характеризується тим, що у нього зовсім мало м’якоті та насіння. Плоди мають великі розміри, ребристу форму та солодкий смак.
  • Моруно: це солодкий сорт, але з приємним присмаком кислинки. Його високо цінують, оскільки він дуже м’ясистий і соковитий, має тонку шкірку і мало насіння.
  • Мухамель: має ребристу форму, м’який аромат та приємну текстуру.
  • RAF: томати солодкі, смачні і м’ясисті, зеленуватого кольору. Назва говорить про його стійкість до грибка Fusarium. Росте в умовах високої солоності води.
  • Сливка: це найкращий помідор для смаження і найбільш підхожий для консервування та грилю. Має невеликий розмір (від 100 до 150 г), мало насіння, м’ясисту і тверду м’якоть.
  • Сонатин: ранній сорт з круглими плодами, які добре переносять низькі температури та короткі дні.
  • Вергель: сорт родом з Канарських островів. Він гладкий, з однорідними розмірами та чудовою якістю.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram