Таку думку висловив аналітик ринку цукру S&P Global Platts (Kingsman) Даніель Ребело в ході першої конференції «Торгівля та експорт цукру 2018». Повідомляє прес-служба Асоціації «Укрцукор».
— Світові ціни на цукор продовжують знижуватись внаслідок структурного надлишку, сповільнення споживання, спекулятивного продажу, стійкого долара та макроекономічного середовища. Окрім того, надлишок цукру в Азії та низький імпортний попит з боку Китаю випереджають скорочення виробництва в Бразилії, що відбувається через несприятливі погодні умови і високі ціни на етанол, порівняно з цукром, — пояснив Ребело.
За його словами, на наступний маркетинговий рік передбачається світовий профіцит.
— Після двох років дефіциту ми маємо два роки значного профіциту — близько 11,5 млн т в 2017/2018 та близько 11,8 млн т в 2018/2019 МР, — підсумував аналітик.
На ринку ЄС спостерігається збільшення експорту цукру вдвічі, порівняно з минулими роком в той час, коли імпорт зріс лише на 20%. Відтак, ЄС повернув собі статус нетто-експортера. Основні ринки збуту — Західна Африка та країни Середземномор’я.
Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram