Найпопулярнішим вирощеним грибом серед українців є печериці. Зокрема, минулого року їхній урожай становив близько 51,3 тис. тонн. При цьому в Україні понад 300 шампіньйонних ферм, а урожай грибів становить не менше 22 кілограм з метра квадратного, розповів директор Інформаційного грибного агентства УМДІС Максим Єнченко під час конференції «Українське грибоводство: погляд у майбутнє».
За його словами, експорт печериці в 2017 році виріс в 13 разів порівняно з 2016 роком, досягнувши 528 т, або 1% внутрішнього обсягу виробництва, а багато господарств отримують середньорічну врожайність на рівні 28 кг печериць із метра квадратного.
— Ринок печериці зростає. За минулий рік виробництво цього гриба в Україні збільшилася на 8%. Також зростає й інтерес українців до екзотики — таким грибам як глива, шиїтаке, Ерінги, — зазначив Єнченко.
При цьому він додав, що виробництво гливи та інших екзотичних грибів в Україні значно менше — близько 4,9 тис. тонн.
За матеріалами Agroportal.ua