Фермери сіють насіння в ґрунти, які деградували за останні 75 років в основному через обробіток землі та вирощування маржинальних монокультур.

— Завдяки добривам, внесенню ЗЗР та покращеній генетиці ви отримуєте постійно високий урожай, але багато науковців вважають, що в сучасних рослинах спостерігається менша щільність поживних речовин, ніж в культурах, вирощуваних до появи сучасного сільського господарства. Виходить, що ми вирощуємо багато, але якість залишає бажати кращого, — пише від імені Партнерства з охорони природи Індіани захисник природних ресурсів Дон Донован у своїй статті на порталі www.farmprogress.com.

Низка досліджень доводять, що однією з довгострокових переваг створення здорового ґрунту буде отримання культур, збагачених поживними речовинами й більш корисними для здоров’я.

Які принципи в агропрактиках становлять основу для відновлення здорового ґрунту:

1. Підвищена різноманітність. Рослини на поверхні ґрунту безпосередньо впливають на біологічне різноманіття ґрунту під поверхнею. Монокультур в природі не буває. Синергія сільськогосподарських і покривних культур допомагає підтримувати природно нормальну біологію ґрунту.

2. Живе коріння. Сонце вище джерело енергії. Спробуйте зловити цю енергію і змусити працювати на себе. Це можна зробити, висіваючи покривні культури в будь-який час, коли основна культура не вирощується, особливо взимку. Живий корінь допоможе зберегти мікробіологію ґрунту здоровою й продуктивною.

3. Зменшення обробітку. Глибокий обробіток ґрунту шкідливий для здоров’я ґрунту. Кожен раз при використанні ґрунтообробних знарядь біологічне ріноманіття перевертається догори дном, парові канали руйнуються, а органічна речовина втрачається через окислення вуглецю. Кожен прохід обробної техніки в поле означає втрату вуглецю в ґрунті й зменшення вмісту органічних речовин.

4. Постійний захист. Рослинні залишки, мульча або стебла рослин на поверхні ґрунту створюють покрив, який потрібен не лише для захисту від ерозії. Залишок також підтримує стабільні умови для мікроорганізмів, ізолюючи їх від несприятливих впливів. Ґрунтові мікроорганізми живуть і в рослинних рештках на поверхні, перетворюючи їх на поживні речовини. Всі комерційні форми азоту повинні бути перетворені мікробіологією ґрунту в форму, яку може споживати ваша культура.

Прийміть зобов’язання інвестувати в більш здоровий ґрунт у 2021 році. Ґрунт це набагато більше, ніж просто середовище для вирощування сільськогосподарських культур; це жива біологічна екосистема. Мільярди крихітних мікроорганізмів створюють сприятливе середовище для росту рослин. Дозвольте цим мікроорганізмам працювати на вас і, своєю чергою, ви будете пожинати дійсно корисні плоди.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram