АСТАРТА виробила 339 тисяч тонн білого цукру

sugar
АСТАРТА завершила виробничий сезон переробки цукрових буряків 2021, який тривав 100 днів. Усього цукрові заводи Компанії переробили 1844 тис. тонн цукрових буряків і виробили з них 266 тис. тонн цукру.

Про це повідомляють на сайті Компанії.

Цукристість сировини збереглася на високому рівні – середній показник по підприємствах Компанії становить 17% (середнє значення в Україні, згідно з даними «Укрцукру», 16,9%).

Вихід цукру – 14,4% (середнє значення в Україні, згідно з даними «Укрцукру», 14,2%).

– Цукрові заводи Компанії 2021 року переробили на 18% більше цукрових буряків і виробили на 18% більше білого цукру, ніж минулого року. Традиційно, 99% цукру, виробленого на наших підприємствах, відповідає вищій категорії якості, з них 53 тис. тонн цукру – екстра якості, – коментує Валерій Соколенко, виконавчий директор АСТАРТИ. – Проведені у поточному сезоні організаційно-технічні заходи та впровадження ресурсоощадних технологій дало змогу АСТАРТІ підвищити енергоефективність цукрового виробництва та зменшити витрати газу на переробку тонни буряків у середньому на 6% проти 2020 року. Зазначу, що цього року Глобинський цукровий завод працював на біогазі, виробленому на Глобинському біоенергетичному комплексі Компанії. Альтернативний замінник природного газу виробляємо з органічних залишків цукрового виробництва (сирого жому). 

Загалом 2021 року АСТАРТА виробила 339 тонн цукру з цукрового буряку та імпортованого тростинного цукру-сирцю.

Додамо, що 2021 року в підприємствах холдингу всього зібрали:

  • цукрових буряків – 1584 тис. тонн (47,4 т/га)
  • кукурудзи – 508 тис. тонн (8,6 т/га)
  • сої – 94,5 тис. тонн (3,0 т/га)
  • соняшника – 76,2 тис. тонн (2,7 т/га)
  • озимої пшениці – 268 тис. тонн (5,76 т/га)
  • озимого ріпаку – 23,4 тис. тонн (3,24 т/га).

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram