Столовий буряк, як й інші овочі борщового набору, в цьому сезоні, як ніколи, потішили своїх виробників ціною. Плануючи наступний сезон, варто врахувати ризики, які загрожують врожайності. Зокрема, у зонах недостатнього та нестійкого зволоження збільшити урожайність столового буряка можна тільки завдяки зрошенню. Про це пише East Fruit.

NB: У середньо посушливі роки зрошення підвищує врожайність в 1,5-2 рази при товарності коренеплодів 92-95%, одночасно поліпшується і їх хімічний склад.

Температура води для вегетаційних поливів повинна бути в межах від 10 до 30 ° С, для вологозарядні не менше 50С.

Високий урожай можна отримати при проведенні післяпосівного поливу і підтримання вологості ґрунту не нижче 80-75% НВ (найменша вологоємність) в період від появи сходів до утворення коренеплодів.

В період формування і росту коренеплодів вологість ґрунту повинна підтримуватися на більш низькому рівні 70-75% НВ.

Глибина зволоження визначається фазою розвитку рослин: в перший період (до утворення коренеплодів) ґрунт слід зволожувати до глибини 20-25 см, у другій (утворення коренеплодів) до 40-50 см.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram