Впродовж другого місяця нового маркетингового року українські виробники експортували 42,3 тис. т цукру, що в 2,5 рази більше, ніж у вересні.
Читайте: Сезон цукроваріння відкрито
— У жовтні виробники експортували в 2,5 рази більше цукру ніж попереднього місяця і, за прогнозами асоціації, цей показник надалі буде підвищуватись. Географія експорту майже не змінилась, основні поставки здійснювались в Азербайджан — 29%, Шрі-Ланку — 18%, Таджикистан — 9% та Судан — 8%, —коментує керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.
В цілому за вересень-жовтень 2017/2018 маркетингового року експорту цукру становить 59,3 тис. т.
НАЦУ «Укрцукор» прогнозує, що виробництво цукру в поточному сезоні залишиться на рівні минулого року — 1,9-2,0 млн т, з яких 500 тис. т цукру буде експортовано.