Європейська комісія дозволила використання в країнах ЄС для харчових і кормових цілей вісім сортів сільгоспкультур, що містять ГМО. Це стосується чотирьох сортів кукурудзи, два – сої, а також бавовни та ріпаку.



Як зазначається, ці сорти культур, які містять ГМО, пройшли процедуру отримання дозволів, у тому числі позитивну експертну оцінку Європейського агентства з безпеки харчових продуктів.

Відповідний дозвіл на вирощування перелічених ГМО-культур дійсний протягом десяти років.

Всі продукти, вироблені із зазначених сортів, повинні проходити обов’язкову перевірку згідно з правилами ЄС щодо маркування та відстеження.

Вирощування зазначених сортів на території країн ЄС допускається лише у випадку попередньої подачі запиту на їх виробництво.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram