Заморожені фрукти та овочі набирають все більшої популярності на китайських ринках і за кордоном в останні роки. Заморожені протягом сезону, вони не тільки гарантують якість продукції, але і гарантують стабільну ціну на ринку, вважає Шао Яньлін, представник китайської фірми «Laiyang Shanshui Foodstuffs Co., Ltd», пише FreshPlaza.com.
— Наразі час йде інтенсивне збирання та заморозка гарбуза. Ми купуємо гарбузи з фермерських колективів в північно-східному Китаї. В останні роки ми спостерігаємо коливання експортної ціни і обсягів експорту замороженої полуниці і заморожених зелених бобів через вплив обмінних курсів, ресурси і ринковий попит, але ринок заморожених гарбузів відносно стабільний, — розповів підприємець.
Компанія починає переробку продукції на початку сезону і планує обсяги на основі попередніх замовлень і власних прогнозів розвитку ринку з метою задоволення споживчого попиту. Крім гарбуза тут заморожують і інші овочі, в тому числі, броколі, цвітну капусту, моркву і батат. Продукцію як продають також на місцевому ринку так і експортують, при цьому її пакують відповідно до споживчим попитом. Деякі оптові покупці купують заморожені овочі для подальшої переробки, інші реалізують їх, як кінцевий продукт.
Компанія знаходиться в провінції Ляйян в провінції Шаньдун, та в основному виготовляє заморожені фрукти і овочі для експорту. Здебільшого підприємство поставляє свою продукцію через порти в Японію, Корею, США, Таїланд, а в Австралію — понад 60% обсягу експорту.
Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram