Через зберігання цибулі у самостійно обладнаних, збудованих без консультацій з експертами приміщеннях, фермери втрачають 20-30% продукції. Про це в інтерв’ю EastFruit розповів комерційний директор ВАТ “Ван Дайк Технікс” Андрій Марущак.

Він вважає, що це є однією з основних причин зменшення вирощування цибулі та скорочення кількості її виробників в Україні. За словами експерта, при професійному зберіганні максимальні втрати за 6-8 місяців можуть досягти 8%.

Колись вирощувати цибулю було дуже вигідно: маржа була 100-200%, інколи навіть 400%. Однак останні кілька років ситуація змінилася, маржа стала 10-30%, а втрати при зберіганні сягають 30-40%. Я бачив величезні господарства, які вирощували цибулю десятки років і збанкрутували, розповів Андрій Марущак.

За його словами, в окремих випадках реконструкцію саморобного сховища можна провести доволі легко, однак зазвичай переобладнати їх дуже затратно.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram