Після деякого відновлення в 2016 році, впродовж двох років в Україні триває тенденція скорочення виробництва круп. Так, в січні-серпні 2018 року відзначається зниження темпів виробництва більшості видів круп порівняно з січнем-серпнем 2017 року, відзначають аналітики УкрАгроКонсалт.



Найбільше зниження за вісім місяців поточного року спостерігається у виробництві пшоняної крупи на 48% (до 6,5 тис. тонн). Також за звітний період виробництво ячмінної крупи знизилася на 19% (до 8,6 тис. тонн), а кукурудзяної на 18% (до 5,7 тис. тонн). Крім того, виробництво рису напівобрушеного, обваленого або дробленого зменшилося на 10% (до 11,9 тис. тонн).

У той же час, за вісім місяців поточного року виробництво вівсяної крупи зросло до 9,3 тис. тонн, що на 186% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У структурі виробництва круп в Україні на частку гречаної крупи припадає найбільший обсяг. За звітний період випуск гречаної крупи виріс на 21% до 38 тис. тонн.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram