У 2021 році на виноматеріали в Україні переробили 82,46 тис. тонн винограду. Це на 8,5% більше, ніж роком раніше. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

З цієї кількості виготовили 5,81 млн декалітрів виноматеріалів — на 2,3% більше, аніж у 2020 році. Найбільше виноматеріалів виробили для виготовлення столових вин — 3,09 млн декалітрів, хоча це менше на 13,7%, аніж у 2020 році.

Читайте також: Набули чинності законодавчі зміни щодо стимулювання виноградарства і садівництва

Для виготовлення шампанських та ігристих вин виробили 1,87 млн декалітрів виноматеріалів (на 37,7% більше, ніж у 2020 році), для виготовлення коньяку — 211,82 тис. декалітрів (на 8,2% менше), для виготовлення кріплених вин — 614,76 тис. декалітрів (на 32,3% більше).

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram