В Україні з’явився перший промисловий виробник мармурової свинини

Фото ілюстративне
KSG Agro першим серед українських промислових виробників почав виробництво мармурової свинини. Про це повідомила пресслужба агрохолдингу.

Мармурова свинина — це м’ясо особливої ​​породи свиней. У випадку KSG Agro — канадської генетики Genesus. У компанії зазначили, що воно відрізняється підвищеними смаковими та якісними характеристиками.

— І хоча недосвідчений споживач спочатку не помітить зовнішніх відмінностей, вони істотні. Яскравіший колір м’яса й властиві цій породі сальні прожилки, які утримують м’ясні соки та роблять структуру свинини м’якішою та соковитішою. Йдеться про неординарну свинину преміум-сегменту, яка ідеально підходить, наприклад, для приготування шашликів та інших видів барбекю, — розповів директор ТОВ «Стронг-Трейд» Ігор Ушаков.

Він додав, що при правильній заморозці (від 0°C до +4°C) мармурова свинина не насичується вологою. Навідміну від звичайної свинини, яка при заморожуванні дає приріст води до 4%, мармурова — лише 0,4%.

— Цьогорічні тренди промислового свинарства полягають у постійному збільшенні показника кілограмів м’яса на свиноматку. Виробників можна зрозуміти, вони борються за обсяги та зниження собівартості. Однак результатом цієї гонки стало те, що свинина за своїми властивостями та структурою на ринку особливо не відрізняється, як це відбувається з тією ж курятиною чи індичатою, — пояснив керівник свинарського напряму KSG Agro, директор ТОВ «Стронг-Інвест» Василь Старобор. — Мармурова свинина, яку ми почали виробляти — це особливий випадок. Свині цієї генетики мають високий статус здоров’я, а їхнє соковите м’ясо, зване мармуровим, м’яке та соковите, зберігає свої неперевершені смакові характеристики і при охолодженні, і при приготуванні. Для нас, як постачальників торгових мереж, значну роль відіграє і, привабливіший у порівнянні зі звичайною, зовнішній вигляд мармурової свинини — яскравий і з мармуровим відтінком завдяки особливим м’ясним прожилкам.

За словами Василя Старобора, до кінця року обсяг виробництва мармурової свинини становитиме 25 т на місяць з наступним виходом у міру оновлення поголів’я на більш масштабні промислові обсяги у 2023 р.

На першому етапі KSG Agro планує постачати мармурову свинину до люксових магазинів рітейлових мереж, де представлена. Для зручності споживачів з метою ідентифікації вона буде особливим чином маркована.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram