Запровадження інноваційних інтенсивних технологій вирощування плодоовочевої продукції дозволить вітчизняним фермерам знизити собівартість і успішно конкурувати з імпортом.

Таку думку висловив менеджер Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) Дмитро Ніколаєв, пише agrotimes.ua.



На думку експерта імпортні фрукти в супермаркетах часто дешевші за українські через те, що торговельним мережам простіше працювати із західними постачальниками.

— Українським фермерам потрібно збільшити виробництво і знизити собівартість. В період кризи все знижують витрати. Це можна зробити за рахунок нових технологій. Нам здається, що інновації це дорого. А коли бачимо на полиці найдешевший імпортний персик, що перевершує за якістю дорогий український аналог, то замислюємося. Українському плодоовочівництву необхідно знижувати собівартість. Більш того, фермеру для початку її треба знати, порахувати, а багато хто досі не розуміє і не враховує цей показник. Можливо, українські овочі і фрукти конкурентоздатні, просто іноді відбувається невиправдане завищення ціни реалізації, — зазначив Дмитро Ніколаєв.

За словами менеджера UHBDP, логіка в тому, щоб заробляти на обсязі, а не спробі продати невеликий обсяг за максимальною ціною один раз.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram