Загальна площа посівів сорго в Україні зросте більш ніж в 45 разів з 44 тис. га в 2018 р. до 2 млн га в найближчі 5-6 років. Про це під час міжнародної виставки «Зернові технології» заявив генеральний директор науково-виробничого товариства «Укрсорго» Ярослав Бардін.

На думку гендиректора НВО «Укрсорго», зростаюча популярність сорго та збільшення його посівних площ пояснюються тим, що ця культура перевершує кукурудзу по врожайності та вмісту протеїну.

За словами голови Ради директорів KSG Agro Сергія Касьянова, сорго має серйозні перспективи в Дніпропетровському регіоні, де його вирощують рослинницькі господарства агрохолдингу.

— У зв’язку з кліматичними змінами, кількість опадів на Дніпропетровщині рік від року знижується. У ряді районів спостерігаються суховії, і там взагалі немає сенсу вирощувати кукурудзу. А сорго вимагає води вдвічі менше кукурудзи, так чому б нам не збільшувати його посіви?, — коментує Сергій Касьянов.

За його словами, господарства, що входять до агрохолдингу, в 2018 році на 43% збільшили посівні площі під сорго. Якщо в 2017 р. вони становили 637 га, то в 2018 р. 911 га.

— У нас динамічно зростає врожайність сорго, — зазначає глава Ради директорів KSG Argo. — Коли ми тільки починали «обкатувати» цю культуру в 2017 р., то, не маючи досвіду, отримали невелику врожайність, але вже 2018 року цей показник зріс удвічі і, за нашими оцінками, буде зростати.

У 2018 році 80% отриманого KSG Agro врожаю сорго було реалізовано на внутрішньому ринку та 20% спрямовано на потреби свинокомплексу в с.Нива Трудова як складову комбікормів для свиней. За словами Сергія Касьянова, в 2019 р. холдинг планує посіяти 932 га сорго.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram