На сьогодні виробництво лохини найбільше зростає в Азії та Океанії. Великою мірою це відбувається завдяки нарощенню виробництва у Китаї. Загалом ж динаміка виробництва ягоди у світі відрізняється.

Про це повідомила президентка Асоціації Ягідництво України Ірина Кухтіна під час свого zoom-виступу на Міжнародному практичному форумі “Інтенсивний ягідник”.

За її словами, темпи збільшення виробництва лохини у світі трохи сповільнилися, адже нових плантацій закладається все менше. Проте позитивний тренд в сегменті зберігається й досі.

— У період з 2017 року по 2020 рік площі під лохиною в Китаї збільшились з 37 тис. га до 60 тис. га. Далі в цьому рейтингу Перу (з 6 до 13,6 тис. га), Польща (з 6 до 13 тис. га), Україна (з 1,5 до 4,4 тис.га) та Південна Африка (з 1,5 до 3,3 тис.га), розповіла Ірина Кухтіна.

За інформацією ягідників, особливо активно в останні роки збільшується споживання свіжої лохини, а також розширюється демографія її споживачів. Водночас зростає і сегмент переробки, перша за все, заморозки. Міжнародна торгівля ягодою в середньому зросла на 14% в обсягах та на 14,6% в грошовому еквіваленті.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram