Фермери, які використовують методи, що поліпшують родючість ґрунту згодом економлять на витратах і є більш прибутковими. Такий підсумок дослідження 100 фермерських господарств в дев’яти провідних штатах США по виробництву кукурудзи і сої, проведеного дослідниками з некомерційного Інституту здоров’я грунтів (SHI) за підтримки Cargill, Inc, повідомляє сайт agriculture.com.

За словами Уейна Ханікатта, президента і генерального директора SHI, в дослідженні «Економіка здоров’я ґрунту на 100 фермах» була зроблена спроба з’ясувати, чи мають агрономічні переваги поліпшення здоров’я ґрунту економічну вигоду.

Позитивні результати були отримані майже в усіх досліджених господарствах. Чистий прибуток на акр збільшилася в середньому на 51,60 долара за акр для кукурудзи і 44,80 долара за акр для соєвих бобів. Дослідження виключає будь-які субсидії, такі як платежі за частку витрат на збереження покривних культур.

Ферми є великими комерційними підприємствами в штатах, де вирощується 71% кукурудзи в країні і 67% соєвих бобів. Ці штати включають в себе весь так званий кукурудзяний пояс, від Небраски до Огайо, а також Південну Дакоту, Міннесоту, Мічиган і Теннессі. Середній розмір ферм становив майже 2000 акрів.

За словами Ханікатта, в дослідження були включені господарства, які використовували методи відновлення родючості ґрунту протягом не менше п’яти років. Ферми використовували «нульову технологію» обробки грунту протягом 19 років.

100 ферм, які брали участь в дослідженні, використовують no-till «нульову технологію» на 85% оброблюваної площі, в порівнянні з 37% всіх сільськогосподарських угідь США. Вони посадили покривні культури на 53% посівних площах.

Вигоди компенсують зростання витрат як на кукурудзу, так і на сою. На кукурудзі додаткові витрати на поліпшення стану ґрунту склали в середньому 48 доларів за акр.

Один з найбільших приростів склав 12,62 долара за акр насіння завдяки покривним культурам. Це може здатися не дуже видатним результатом, але це тому, що близько половини акрів ферм були захищені покривними культурами.

Вигода від кукурудзи склала 99,60 долара за акр, при цьому одна з найбільших економій була отримана за рахунок зниження витрат на добрива на 22,36 долара за акр. Зменшення витрат на робочу силу і паливо за рахунок використання no-till також збільшило переваги. Згодом врожайність кукурудзи збільшилася приблизно на 7,73 долара з акра.

Не всі вивчені ферми поліпшили свій дохід, використовуючи те, що SHI називає Системами управління здоров’ям грунту (SHMS). Однак при цьому чистий дохід збільшився для 85% фермерів, які вирощують кукурудзу, і 88% тих, хто вирощує соєві боби. Майже всі, 97%, повідомили про підвищення стійкості сільськогосподарських культур до екстремальних погодних умов, таких як посуха.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram