«Апельсинова кукурудза», більш поживний, природно виведений сорт, містить велику кількість антиоксидантних каротиноїдів, а зерна мають горіховий, маслянистий смак, пише Agropages.

Творцем сорту є американський науковець зі стартапу NutraMaize LLC, який співпрацює з Університетом Пердью. Торберт Рошефорд використовував процес, відомий як біозбагачення, для природного збільшення кількості антиоксидантних каротиноїдів в кукурудзі, щоб зробити її яскраво-помаранчевою і максимально корисною для здоров’я.



Як відомо, організм людини перетворює певні каротиноїди провітаміну А, такі як бета-каротин, вітамін А, необхідний вітамін, який сприяє здоров’ю очей і підтримує імунну систему.

Рошфорд і його син Еван, співзасновники стартапу NutraMaize для комерціалізації цього сорту кукурудзи в США продають кукурудзу під торговою маркою «Апельсинова кукурудза професора Торберта».

— Назва продукту — це данина поваги батькові, який присвятив життя тому, щоб поліпшити світ через науку і сільське господарство, — каже Еван Рошфорд, генеральний директор NutraMaize.

Яскраво-помаранчева кукурудза, отримана з сортів, що походять з Південної Америки і Карибського басейну, це не той сорт, який можна з’їсти з качана. Зерно потрібно перемелювати для виготовлення таких продуктів, як кукурудзяна мука або крупа.

Торберт Рошфорд розробив апельсинову кукурудзу, використовуючи традиційні методи селекції, а не генетичну модифікацію, що зробило його продукт без ГМО.

Помаранчевий колір кукурудзи походить від природних рослинних пігментів, так званих каротиноїдів, які представляють собою ті ж сполуки, які надають моркві помаранчевого кольору. Каротиноїди природним чином зустрічаються в кукурудзі, але в низьких концентраціях і тому звичайна кукурудза має блідо-жовтий колір.

Стартап NutraMaize отримав грантову підтримку від різних структур на загальну суму близько 425 000 доларів США.



До того, як NutraMaize ліцензувала технологію, лабораторія Торберта Рошфорда також отримала грант в розмірі 25 000 доларів від Trask Innovation Fund, керованого Фондом Purdue Research для допомоги викладачам і співробітникам, відкриття яких комерціалізуються через Відділ комерціалізації технологій Університету Пердью.

Науковці очікують широкого попиту на цей сорт кукурудзи саме у харчовій галузі.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram