У Бразилії очікують збільшення виробництва цукрової тростини

За даними аналітичної платформи Datagro, у новому сезоні, який почнеться у квітні, у Бразилії виробництво цукрової тростини збільшиться до 590 млн т (у поточному сезоні прогнозують 542 млн т).

Такий прогноз фахівці зробили зважаючи на те, що рослини продовжують відновлюватися після посухи та заморозків.

Внаслідок зростання виробництва тростини, прогнозують також і збільшення виробництва етанолу. Однак, як зазначили аналітики, непропорційні податки на етанол утримають ціни на низькому рівні. Тому, допоки політична ситуація у Бразилії не зміниться, цукрові заводи й надалі зосереджуватимуться на виробництві цукру, а не етанолу.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram