Каліфорнійські виноградарі та винороби очікують цього року високоякісного врожаю, хоча сезон загалом був багатим на природні негараздами. Про це повідомив Wine Institute California.
У багатьох виноробних регіонах Каліфорнії хвиля спеки на початку вересня змусила виноградарів розділити збір урожаю на два етапи. Його збирали в різні дати залежно від регіону та найменування. Наприклад, у долині Напа збір урожаю відбувся на місяць раніше, ніж зазвичай, і випередив інші регіони.
На Північному узбережжі червоні сорти збирали вже на початку серпня. Там сезон росту виноградної лози розпочався за ідеальних погодних умов на початку літа, а наприкінці серпня настала спека, яка помітно прискорила збір винограду та знизила врожайність деяких сортів.
Читайте також: Песимістичні прогнози щодо виробництва вина в Італії не справдилися, але його собівартість суттєво зросла
У регіонах передгір’я Лоді та Сьєрра сприятливі ранньовесняні помірні погодні умови перемежовувалися неочікуваними нападами низьких температур, що різко вплинуло на обсяги врожаю.
NB: Спекотний початок вересня спричинив одночасне, прискорене дозрівання відразу багатьох сортів. Напружену роботу на виноградниках і виноробнях потрібно було виконувати дуже швидко і в чітко скорочений термін по відношенню до стандартів.
Проте у Каліфорнійському інституті вина зазначили, що ці виклики не повинні хвилювати любителів вина, адже в підсумку урожай 2022 року обіцяє бути дуже перспективним. Сьогодні все вказує на те, що цьогорічні каліфорнійські вина будуть якісними, концентрованими та з комплексним смаком.
Додамо, що у Каліфорнії виготовляють 80% американських вин. Штат є четвертим за величиною виноробним регіоном у світі.
Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram