Українські фермери починають підвищувати відпускні ціни на столовий буряк, незважаючи на стабільно невисокий попит. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

За даними щоденного моніторингу проєкту, лише з початку цього тижня столові буряки на українському ринку подорожчали в середньому на 17%. Так, сьогодні основні угоди з продажу укладають по 6-8 грн/кг залежно від якості, обсягу партії та регіону.

Водночас гуртові компанії та роздрібні мережі не поспішають закуповувати столові буряки за такими цінами. Активного продажу практично немає і ринок перебуває в стагнації. Більшість виробників підвищення цін пояснює обмеженою пропозицією буряків на ринку та зниженням валового збору культури цього сезону.

NB: Українські виробники не збираються переглядати відпускні ціни у бік зниження. Надають перевагу утриманню від продажів і закладанню основного обсягу у сховища.

Експерти зазначили, що сьогодні виробники пропонують столові буряки в середньому в 2,2 рази дорожче, аніж в аналогічний період минулого року. Однак навіть у таких умовах багато фермерів вважають за краще утримуватися від активних продажів в очікуванні подальшого цінового зростання.

Аби не пропустити найцікавішого, підписуйтесь на наш канал-Telegram