Минулого року агровиробники знову почали все більше звертати увагу на бобові, особливо на нут.

Наразі виробництво нуту в Україні характеризується нестабільністю. Зі слів Марини Сич, аналітика зернового ринку компанії «УкрАгроКонсалт», це пов’язано з тим, що виробники не можуть домогтися стабільного збільшення врожайності цієї культури з року в рік.

NB: Попри постійне зростання посівних площ нуту впродовж 2008-2013 років, його врожайність, навпаки, знижувалася.

Перевагами нуту є його посухостійкість. Крім того, він відмінний попередник у сівозміні.

Посівні площі і врожай нуту в Україні досягли пікового значення в 2013 році. Після різкого обвалу цін, в 2014-2016 рр. площі демонстрували стійку тенденцію до зниження. Але вже у 2017 році посівні площі під нутом в Україні досягли максимуму за останні чотири роки.